Βάσω Ρωμαίου

Ψυχολόγος

Ψυχοθεραπεύτρια

Ειδική Παιδαγωγός

Βιογραφικό

 

Η Βάσω Ρωμαίου είναι Ψυχολόγος, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου (2004) με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικών Ψυχοθεραπευτών (ΕΛΕΣΥΘ). Έχει εκπαιδευτεί στην Συστημική – Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία από το Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Αντίστιξη με δασκάλους τον Δημήτρη και την Ελένη Καραγιάννη.
Συγκεκριμένα, ολοκλήρωσε τέσσερα χρόνια εκπαίδευσης στη Συστημική - Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία (δύο χρόνια θεωρητικό υπόβαθρο, δύο χρόνια πρακτική εκπαίδευση) και δύο χρόνια σε ομάδα εποπτείας. Ακόμα συμμετείχε τέσσερα χρόνια σε ομάδα θεραπείας ως θεραπευόμενη και τρία χρόνια σε ομάδα γενεογράμματος.

Έχει μετεκπαιδευτεί στην Ειδική Αγωγή και τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία αποκτώντας BTEC Professional Diploma in SPLD-Dyslexia πιστοποιημένο από το Edexcel (πάροχος αναγνωρισμένων τίτλων στο Ηνωμένο Βασίλειο). Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα του Εργαστηρίου Νευροψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που αφορά στην Κατάρτιση στις Αναπτυξιακές Διαταραχές παιδιών και εφήβων (συμπτωματολογία – αξιολόγηση – παρέμβαση). Επιπλέον έχει εκπαιδευτεί στην Εφαρμογή της σειρά Τεστ του Κέντρου Ψυχολογικών Μελετών για τη διάγνωση της Δυσλεξίας.

Διατηρεί από το 2014 το ιδιωτικό της γραφείο στην περιοχή της Δάφνης, όπου δουλεύει θεραπευτικά με άτομα, οικογένειες, ζευγάρια, παιδιά και εφήβους.

Από τον Ιανουάριο του 2021 εργάζεται ως αναπληρώτρια ψυχολόγος σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Γλυφάδας.

Από το 2010 έως το 2019 εργάστηκε στο ´Ιδρυμα Εκπαιδευτικής Μέριμνας Νέων Χατζηκώνστα ως Ψυχολόγος - Ειδική Παιδαγωγός, ενώ το 2013 εργάστηκε στο Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας. Έχει ακόμα εργαστεί σε πληθώρα υποστηρικτικών κέντρων, ασκώντας υπηρεσίες Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπεύτριας και Ειδικής Παιδαγωγού.
Έχει συνεργαστεί με σχολεία και την εκπαιδευτική κοινότητα και έχει πραγματοποιήσει διάφορες ομιλίες, ενώ έχει συμμετάσχει σε διάφορα συνέδρια.